Wat zijn de lichaamsdelen?

Wat zijn de lichaamsdelen?

Het menselijk lichaam heeft vele organen, lichaamsdelen die allemaal hun functie hebben. De bouw der organen wordt bestudeerd in de anatomie. Als lichaamsdeel worden aangemerkt: hoofd, romp, armen (met de handen en vingers) en benen (met de voeten en tenen).

Hoeveel organen heb je in je lichaam?

Daarmee komt het totaal aantal organen in het menselijk lichaam op 79.

Kun je pijn aan je lever hebben?

Je lever heeft zelf geen pijnzenuwen, maar het kapsel rondom je lever wel. Als dat kapsel geprikkeld wordt, bijvoorbeeld door druk op het kapsel of een ontsteking, ervaar je dat als pijn in de lever.

Waar zit je lever in je lichaam links of rechts?

De lever ligt aan de rechterkant van je lichaam boven in de buikholte vlak achter de ribben. De lever weegt ongeveer 1500 gram en heeft een linker- en een rechterkwab. De beide kwabben bestaan samen uit 8 delen (segmenten).

Waar pijn buik?

Symptomen van buikpijn Rechtsonder pijn in de buik kan duiden op irritatie van de appendix van de blinde darm. Pijn in de maagstreek of onder het borstbeen duidt op maagproblemen. Pijn rechts in de bovenbuik hoort bij een aandoening de galblaas. Pijn laag midden in de onderbuik kan duiden op een ontsteking van de blaas.

Wat is de schoonste plek van je lichaam?

Op uw voorarm leven gemiddeld 44 verschillende soorten bacteriën. Achter uw oren is het een stuk schoner, met slechts 19 soorten. Wat is de smerigste plek van uw lichaam?

Wat is het gevoeligste deel van je lichaam?

Dit zijn waarschijnlijk je lippen, daarna komen je vingertoppen. Op die plekken is je huid het meest gevoelig. Als het goed is hebben alle mensen dezelfde gevoelige plekjes op hun huid. Voelen doe je met met heel kleine knopjes in je huid die we zenuwen noemen.

Wat is het zwaarste deel van je lichaam?

De huid weegt zo’n tien kilo en is daarmee het zwaarste menselijke orgaan. Elke cm2 huid bevat 200 zweetklieren, één meter aan bloedvaten, 500 zenuwuiteinden, 30.000 melatonine producerende cellen, 2000 talgklieren en 20 vetklieren.

Welk orgaan kan je niet missen?

Welke organen kun je missen (het zijn er veel)? Hoogleraar acute geneeskunde Prabath Nanayakkara van het Amsterdam UMC vertelt in het AD: “Neem de nieren. Verwijder er één en de andere nier werkt gewoon harder. Hetzelfde geldt voor de longen, de milt, een deel van de lever en bijna alle organen.

Welk orgaan is het belangrijkst?

De levercellen slaan ook allerlei stoffen op die je lichaam later nodig kan hebben, zoals glycogeen, vetten, aminozuren en metalen. Het orgaan is belangrijk bij de koolhydraat-, vet- en eiwitstofwisseling. Zonder lever leven is onmogelijk.