Wat zijn digitale vaardigheden?

Wat zijn digitale vaardigheden?

Digitale basisvaardigheden zijn de vaardigheden die iedereen nodig heeft om te functioneren in de huidige wereld. Denk aan computervaardigheden en kennis van technologieën en software die nodig zijn om online informatie op te zoeken en met anderen te communiceren zoals e-mail, sms, Whatsapp, Google etc.

Welke computer skills op cv?

Besturingssystemen: Windows, MacOS X, Android. Microsoft Office / Microsoft 365: Word, Excel, PowerPoint, Outlook. Google software: Google Docs, Google Spreadsheets, Google Drive, Gmail. Grafische software van Adobe: Photoshop, InDesign, Illustrator.

Wat voor vaardigheden zijn er?

Nauwkeurigheid – Controleren. Assertiviteit – Nee zeggen. Creativiteit – Ideeën bedenken. Behulpzaamheid – Mensen helpen. Overtuigingskracht – Verkopen. Spraakzaamheid – Presenteren. Inlevingsvermogen – Luisteren. Duidelijk zijn – Instructies geven.

Wat zijn de basisvaardigheden?

Om goed mee te kunnen doen in de maatschappij is het belangrijk dat leerlingen en studenten bepaalde vaardigheden ontwikkelen. Het gaat daarbij onder meer om basisvaardigheden op de gebieden taal (lezen, schrijven en mondelinge taalvaardigheid), rekenen-wiskunde en burgerschap (sociale & maatschappelijke vaardigheden).

Hoeveel mensen niet digitaal vaardig?

Aantal mensen met weinig digitale vaardigheden Ongeveer 11% van de Nederlanders van 16 tot 65 jaar heeft geen of weinig ervaring met de computer. Onder Nederlanders van 55 jaar en ouder is dit zelfs zo’n 20%. Van de laaggeletterden in Nederland kan ruim 30% niet goed omgaan met een computer.

Waarom zijn digitale vaardigheden belangrijk?

Ze leren vaardigheden als creatief en logisch denken, krijgen ruimtelijk inzicht en een breder probleemoplossend vermogen. Ze leren structureren en samenwerken. Vaardigheden waarin kinderen in elk beroep profijt bij hebben.

Wat is Digivaardig?

Een digitaalvaardige samenleving is een samenleving waarbij iedereen in staat is om op alle manieren mee te kunnen doen met digitale toepassingen: als burger, als werknemer, als patiënt en als ouder.

Is Excel een vaardigheid?

Geen zorgen! Met een Excel thuisstudie, leer je in slechts 5 maanden tijd alle ins en outs van het Office programma. Na afronding van de cursus kun je het officiële Excel-diploma vermelden als vaardigheid op jouw cv.

Wat zijn de 4 elementen van competentie?

Er zijn veel verschillende competenties die je kan ontwikkelen. Een competentie is een verzameling van kennis, ervaring, vaardigheden en talent. Ze worden vaak opgedeeld in hard skills en soft skills.

Wat zijn mijn soft skills?

Bereidheid om te leren. Bereidheid om te leren staat bovenaan de soft skills lijst. Klantgerichtheid. Aanpassingsvermogen. Interpersoonlijke en communicatieve vaardigheden. Organisatorische vaardigheden.