Wat zijn namaakartikelen?

Wat zijn namaakartikelen?

Namaakproducten zijn producten waarop een merk is aangebracht zonder toestemming van de merkhouder. Bekende voorbeelden zijn producten die zijn voorzien van een Nike “swoosh”, Louis Vuitton logo of de drie strepen van Adidas.

Wat als je namaak verkoopt?

Elke inbreuk met betrekking tot namaakgoederen en door piraterij verkregen goederen kan bestraft worden met: een gevangenisstraf van 3 maanden tot 3 jaar. een geldboete van 500 euro tot 500.000 euro. de verbeurdverklaring en vernietiging van de in beslag genomen goederen.

Hoeveel namaakartikelen mag je meenemen?

Dit is bedoeld voor eigen gebruik en dit zijn vastgestelde aantallen. Zo kunt u maximaal drie horloges en 250 ml aan parfum of eau de toilette meenemen. Op het gebied van beeld- en geluiddragers is het slechts toegestaan om drie producten mee te nemen. De douane stelt een maximum van drie stuks aan overige goederen.

Is namaak kopen strafbaar?

Het verkopen van nep merkkleding mag niet. Sterker nog, het is strafbaar als je bewust namaak producten verkoopt. Voordat de rechter zich hierover strafrechtelijk gezien buigt moet je wel redelijk ver gaan. Maar een goede schadevergoeding en taakstraf behoren dan tot de mogelijkheden.

Is nepkleding verkopen strafbaar?

Naast dat merkhouders je civielrechtelijk kunnen vervolgen, kun je ook nog strafrechtelijk worden vervolgd. Dit gebeurt wel alleen in gevallen waar grote hoeveelheden nepkleding worden verkocht. ‘Het zal strafrechtelijk niet zo’n groot probleem zijn als je ooit een keer een nepproduct hebt verkocht’, zegt Meindersma.

Waar kun je neppe merkkleding kopen?

Namaak producten koop je snel en eenvoudig op één van de Chinese webshops. Een bekende webshop waar je veel replica producten kunt vinden is die van AliExpress Nederland. Daarnaast beschikt ook DHgate over een groot aantal imitatie producten.

Waarom geen namaak kopen?

Namaakparfum kan ook giftige stoffen bevatten die sporen nalaten op je huid. Al die namaak is ook niet goed voor de mode-industrie. Ontwerpers beschikken over de intellectuele eigendomsrechten op hun ontwerpen en als die klakkeloos worden nagemaakt verdienen deze er geen cent aan.

Is doorverkopen illegaal?

Het doorverkopen van tweedehands e-books is in strijd met de bescherming van het auteursrecht. Dat heeft de advocaat-generaal van het Europees Hof van Justitie geadviseerd in een Nederlandse zaak. De rechters volgen dergelijke adviezen veelal.

Wat is 1 op 1 namaak?

Het is een namaak en niet het orginele merk.

Is parfum goedkoper in Turkije?

Vanwege de prijzen is dit voor veel toeristen erg aantrekkelijk. Voor een tientje een fles ‘merkparfum’ kopen is veel goedkoper dan 60, 70 euro of nog meer betalen in Nederland voor het originele parfum. Hetzelfde geldt voor namaakhorloges, schoenen, kleding en tassen.