Wat zijn stoffelijke naamwoorden?

Wat zijn stoffelijke naamwoorden?

Stoffelijke bijvoeglijke naamwoorden vertellen van welk materiaal iets gemaakt is. Bijvoorbeeld: de gouden ring. Gouden vertelt iets over de ring, maar geeft ook aan van welk materiaal de ring gemaakt is.

Wat zijn bijvoeglijke naamwoorden voorbeelden?

Een bijvoeglijk naamwoord is een woord dat een eigenschap of toestand van een ander woord benoemt. In ‘de rode auto’ is rode een bijvoeglijk naamwoord. Dat geldt ook voor rood in ‘De auto is rood.

Is erg een bijvoeglijk naamwoord?

Het woord ‘erg’ zegt ook iets over een ander woord uit de zin, namelijk over ‘leuk’. We weten nu dat ‘leuk’ geen zelfstandig naamwoord is. Daarom is ‘erg’ een bijwoord.

Welke uitgang Schrijf je achter de meeste stoffelijke bijvoeglijke naamwoorden?

Nogmaals: de belangrijkste regel voor de schrijfwijze van het stoffelijk bijvoeglijk naamwoord is dat hij met -en eindigt.

Wat is het stoffelijk bijvoeglijk naamwoord van plastic?

Kunststof kan ook als stoffelijk bijvoeglijk naamwoord gebruikt worden, met als betekenis ‘gemaakt van kunststof’. Een bijvoeglijk naamwoord staat gewoonlijk los voor een zelfstandig naamwoord: witte kozijnen, lelijke kozijnen, en dus ook: kunststof kozijnen.

Is hout een bijvoeglijk naamwoord?

De meeste stoffelijke bijvoeglijke naamwoorden worden gevormd door het toevoegen van -en of -n aan de stofnaam. Bijvoorbeeld: beton – betonnen, hout – houten, koper – koperen, papier – papieren, wol – wollen, zijde – zijden, tule – tulen.

Is rustig een bijvoeglijk naamwoord?

rustig – bijvoeglijk naamwoord uitspraak: rus-tig 1. in rust en evenwicht ♢ Henk is een rustige jongen 1. het is rustig op straat [er is weinig verkeer] 2.

Hoe schrijf je oud leraar?

betekenis & definitie. voormalig leraar. iemand die vroeger leraar was; voormalig leraar.

Wat is het tegenovergestelde van oud?

afgeleefd: oud. Bejaard, en minder sterk bedaagd, drukken uit, dat men niet jong meer is; oud staat tegenover jong, en is dus betrekkelijk, doch veronderstelt meestal, dat men een hoogen, stokoud dat men een zeer hoogen leeftijd bereikt heeft.

Hoe schrijf je oud?

Oud = ‘voormalig’ Als oud de betekenis ‘voormalig’ heeft en voor een persoonsaanduiding staat, komt er een streepje achter. Meer voorbeelden: oud-collega. oud-eigenaar.