Wat zit er in een stripverhaal?

Wat zit er in een stripverhaal?

Het stripverhaal (ook beeldverhaal of strip genoemd) is een vertelvorm waarbij een verhaal verbeeld wordt door middel van getekende plaatjes, die achtereenvolgende scènes in het verhaal verbeelden, ondersteund door tekst in het plaatje (tekstballon) of onder de plaatjes.

Wat heeft te maken met een stripverhaal?

In een stripverhaal vertel je een verhaal met een serie plaatjes. Plaatjes zijn vaak makkelijker te begrijpen dan geschreven tekst. Denk maar eens aan verkeersborden, of de tekeningen die op een vliegveld als wegwijzers worden gebruikt. Plaatjes zijn ook veel leuker om naar te kijken.

Is een stripverhaal literatuur?

ange tijd is gedacht dat strips zich op het grens vlak van beeldende kunst bewegen, maar sinds een jaar of vijftien wordt een klein deel ook tot de literatuur gerekend: de strip- romans of graphic novels, bestemd voor een nichepubliek.

Hoe begin je een strip?

Stap 1: Kies een onderwerp. Stap 2: Bedenk gebeurtenissen. Stap 3: Bedenk een hoofdpersoon en de omgeving/achtergrond. Stap 4: Maak een storyboard. Stap 5: De definitieve versie. Stap 6: Deel de stripverhalen met anderen.

Hoe wordt een stripverhaal gemaakt?

Het begint met de schrijver, ook wel scenarist genoemd. Die bedenkt eerst in het kort een leuk idee voor een verhaal, ook wel een plot genoemd. De stripredacteur leest het en kijkt of het wat voor Tina is. Zo ja, dan maakt de schrijver er een scenario van.

Hoe maak je een strip tekenen?

Teken een hoofd ook eens (een beetje) schuin, in plaats van recht op het lichaam. Laat de polsen bewegen. Laat de ruggengraat meebewegen: dat geeft expressie aan het hele lichaam. Laat de heupen bewegen.

Wat zijn de kenmerken van een beeldverhaal?

een verhaal dat bestaat uit een reeks getekende plaatjes die de situatie en handeling uitbeelden en waarbij de dialogen als `tekstballonnen` in de tekeningen geplaatst zijn.

Hoe groot is een stripboek?

In de stripreeks worden de stripalbums opvolgend genummerd. In West-Europa bestaat een stripalbum meestal uit 48 of 56 bladzijden. Stripalbums worden uitgegeven met harde kaft (hardcover) of zachte kaft (softcover), op oblong- of op gewoon formaat.

Hoe heet de mama van Jommeke?

Flip. Flip is de sprekende papegaai van Jommeke. Hij is groen met rode vleugels en gaat overal met Jommeke mee.

Wie is de neef van Donald Duck?

Maar in 1938 krijgt Donald een belangrijke taak: de opvoeding van zijn drie neefjes, Kwik, Kwek en Kwak. En dat is niet altijd even makkelijk! Vooral in het begin was hun gedrag beneden alle peil.