Welk dier is dit app?

Welk dier is dit app?

ObsIdentify is een gratis fotoherkenningsapp die wilde planten, dieren en paddenstoelen uit Nederland en België op naam kan brengen. Door middel van een database met gevalideerde referentiebeelden herkent de app meer dan 13.000 soorten. Met elke nieuwe herkenning wordt deze database verder uitgebreid en verbeterd.

Wat voor insect heb ik gezien?

Het doorzoeken van een dik determinatieboek kost vaak behoorlijk veel tijd, terwijl je snel wil weten welke soort je voor je hebt. Gelukkig komt de technologie te hulp: de applicatie ObsIdentify (momenteel alleen voor Android) identificeert soorten op basis van een foto die je maakt, of al in je fotogalerij hebt staan.

Is er een app om insecten te herkennen?

Met de gratis te downloaden app ObsIdentify is het eenvoudig om dieren en planten te herkennen. Je maakt een foto van het betreffende insect/dier of plant en de app geeft binnen enkele seconden uitsluitsel om welke soort het gaat. De app herkent inmiddels al meer dan 22.000 soorten.

Welk dier steekt?

Doorgaans zijn het bijen, wespen, hommels en mieren die steken uit zelfverdediging. De klachten zijn een gevolg van het gif dat via de angel in de huid wordt terechtkomt. Sommige insecten kunnen zowel bijten als steken (vlooien, luizen, muggen en dazen).

Is BirdNET gratis?

Zo weet u vrij snel om welke vogel het gaat. BirdNET is gratis te gebruiken en is beschikbaar voor iOS en Android. Vogels zijn overal te vinden.

Is PlantNet gratis?

Plantnet De app kan je gewoon gratis downloaden via de Apple of Play Store.

Wat heeft mij geprikt?

Een mug, vlo of mier voelt u meestal niet steken. U merkt pas dat u gestoken bent als er een bultje ontstaat dat jeukt. Een steek van een bij, steekvlieg of wesp is pijnlijk en kan een flinke bult geven. Vooral een bijensteek geeft een grote bult.

Welke insecten komen in huis voor?

Muizen. De meest voorkomende ongedierte in huis zijn toch wel de bekende muizen. Mieren. Mieren zijn zo klein, maar kunnen voor grote irritatie zorgen. Vliegen. Wespen. Vlooien. Zilvervisjes of papiervisjes. Bedwantsen. Houtworm en boktor.

Hoe herken je ongedierte in huis?

Wanneer de overlast wordt veroorzaakt door de wat grotere plaagdieren zoals muizen, ratten of steenmarters dan verraden meestal de vorm en grootte van de keutels het diersoort. Keutels van muizen zijn zwart/donkerbruin van kleur en zo groot als rijstkorrels.

Welk soort insect is dit?

Om erachter te komen welk dier een insect is en welke niet, worden de poten geteld die aan het borststuk (thorax) zitten. Bij insecten bestaat een borststuk uit drie stukjes, met aan ieder stukje aan de linker- en aan de rechterkant een pootje. Insecten hebben dus zes poten aan hun thorax.