Welk geloof gelooft in reïncarnatie?

Welk geloof gelooft in reïncarnatie?

Hindoes geloven in reïncarnatie, hergeboorte. Daardoor wordt tijd niet gezien als een rechte lijn van geboorte tot dood, maar als verschillende cirkels na elkaar.

Wat is het verschil tussen reïncarnatie wedergeboorte binnen het hindoeïsme en het boeddhisme?

Bij het hindoeïsme wordt er vanuit gegaan dat er iets is zoals een ziel. Als een ‘persoon’ sterf dan gaat de ziel over na een ‘nieuw persoon’. Binnen het boeddhisme is er echter geen sprake van een ziel. Binnen boeddhisme gaat men uit van ‘niet-zelf’ (Anatta).

Hoe kom je erachter wie je in je vorige leven was?

Misschien neem je zelf flashbacks/flarden waar van vorige levens. Dit zijn tekenen van vorige levens. Sommige professionals of mediums zijn getraind om vorige levens waar te nemen. Vaak zijn dit HSP met een sterke intuïtie. Met hypnose. Met meditatie.

Hoe gaat een Hindoestaanse crematie?

Hindoestaans afscheid in het crematorium Aan het einde van de plechtigheid is alleen nog de familie rondom de overledene. Nadat alle bloemen, bloemblaadjes en resterend reukwater in de kist is gelegd wordt deze gesloten. De kist wordt aan het oog onttrokken, dit is een zeer emotioneel moment voor alle aanwezigen.

Hoe lang duurt een Hindoestaanse begrafenis?

Het duurt niet lang, misschien wel 1 uur, voor het lichaam volledig is verbrand. Meestal zijn alle familieleden en vrienden al na 30 minuten naar huis en alleen de naaste verwanten blijven op de crematorium in de koffiekamer, om even bij te praten en elkaar sterkte te wensen.

Kan een hond reïncarneren?

Belangrijk om te vermelden is misschien nog dat bijvoorbeeld honden reïncarneren als honden en katten als katten, dit wisselt niet. Als je dus een van deze dingen mag meemaken, vertrouw er dan op dat dit een teken is dat je overleden huisdier, je beste vriend nog steeds bij je is.

Hoe heet de leer dat de ziel niet aan een lichaam gebonden is?

In de Phaedo staat dat elke ziel haar kosmologische rol te vervullen heeft. Zij is namelijk verantwoordelijk voor de activiteit van de dingen in de natuur. Als een ziel een menselijk lichaam bezielt, bestaat het gevaar dat ze zich teveel aan de lichamelijke geneugten zou kunnen hechten in plaats van aan de Ideeën.

Wat is mijn karma?

Het begrip Karma Karma is een begrip uit het Hindoeïsme en Boeddhisme dat letterlijk vertaald wordt als ‘handeling’, ‘daad’ of ‘actie’. Het is de wet die ‘oorzaak’ en ‘gevolg’ beduidt in al haar facetten op geestelijk niveau. Wat men doet, zegt of denkt (goed of slecht), het komt naar ons terug.

Wat mag je niet eten als je hindoe bent?

Hindoes eten nooit rundvlees en meestal geen varkensvlees, maar in sommige gezinnen komt wel kip en eend op tafel. De priesters, de pandits, zijn wel strikt vegetarisch.

Welk geloof hoort bij de Dalai Lama?

De Dalai Lama is de geestelijk leider van het Tibetaanse volk. Via boeken en lezingen verspreidt hij wijsheden uit het boeddhisme.