Welk land is de vlag wit blauw rood?

Welk land is de vlag wit blauw rood?

De vlag van Nederland bestaat uit drie gelijke horizontale banden, bestaande uit de kleuren vermiljoen, wit en kobalt, in de volksmond rood-wit-blauw.

Welk land vlag rood geel blauw?

De vlag van Andorra heeft drie verticale banen in de kleuren blauw, geel en rood. Op de gele baan staat het wapen van Andorra.

Welke vlag is wit groen rood?

De vlag van Hongarije is een horizontale driekleur in de kleuren rood, wit en groen.

Welk land is dit ?

is een Unicode vlagsequentie emoji die gebruikt wordt als regionale indicator voor Kosovo.

Hoeveel wereld vlaggen zijn er?

Hoeveel nationale vlaggen zijn er in de wereld? Alle 196 erkende landen hebben een nationale vlag. 10 niet-erkende landen hebben ook een vlag, alleen de vlag van de Islamitische Staat wordt niet meegeteld. Dit komt neer op 206 nationale vlaggen.

Welke vlag is blauw wit groen?

De vlag van Sierra Leone werd officieel aangenomen op 27 april 1961. De vlag is een driekleur van groen, wit en blauw. Het groen staat voor de landbouw, bergen en natuurlijke grondstoffen.

Welk land heeft rode vlag met gele ster?

De Vietnamese vlag heeft in het midden een gele ster, deze is geplaatst op een rood veld. Deze vlag van Vietnam werd op 30 november 1955 officieel aangenomen als de Noord-Vietnamese vlag.

Wat is het mooiste land van de wereld?

Op nummer 1 in de lijst staat Indonesië: dankzij de 17.000 eilanden, 50.000 kilometer aan kustlijn en meer dan 50.000 vierkante kilometer koraalrif, wint Indonesië het met een eindstand van 7,77.

Welk land heeft de meeste mensen?

China. China is met 9.596.961 km2 het grootste land dat volledig in Azië ligt. Het is ook het land met de meeste inwoners ter wereld: 1,4 miljard!

Wat is ?

Leuk feitje: sinds een tijdje is het gebaar ook te vinden op WhatsApp: . Eigenlijk staat het symbooltje voor ‘bel me’, maar als surfers weten we wel beter! Flink oefenen dus, en heb je je surfvakantie in Zuid-Frankrijk nog niet geboekt, wees dan snel.