Welk seizoen is het in Australië in december?

Welk seizoen is het in Australië in december?

Met uitzondering van het noorden zijn de seizoenen in Australië precies tegenovergesteld van de seizoenen in Nederland. Australië ligt namelijk op het zuidelijk halfrond, waardoor de zomer van december tot februari is en de winter van juni tot augustus.

Kan het vriezen in Australië?

Zo heerst er in het noorden een tropisch klimaat en schijnt de zon er bijna altijd. In het zuiden, daarentegen, kan het op sommige plekken zelfs vriezen. In de zuidelijke staten New South Wales, Victoria en Tasmanië is de kans groot dat er in de winter een dik pak sneeuw valt.

Wat is de beste tijd om naar Australië te gaan?

Over het algemeen kun je het beste naar het zuiden gaan tijdens de Australische zomer. Die loopt van december tot en met maart. De beste maanden voor het tropische noorden zijn mei tot en met oktober, terwijl het binnenland goed bereisbaar is van oktober tot en met november en maart tot en met mei.

Wat is de kerstgroet in de USA?

Omdat het nogal uiteenloopt of men wel of geen kerst viert, wensen Amerikanen elkaar vaak ‘Happy Holidays’, wat neutraler is dan ‘Merry Christmas’. Openbare scholen in Amerika vieren geen Kerstmis vieren omdat de Amerikaanse grondwet een scheiding van kerk en staat voorschrijft.

Hoe heet het kerstdiner in Zweden?

Kerstavond (Julafton) Kerst wordt in Zweden op kerstavond, 24 december, gevierd. Bij kerst (Jul — uitgesproken als ‘juul’) draait het eigenlijk maar om één ding: het beroemde Zweedse ‘smörgåsbord’, dat met kerstmis ‘Julbord’ genoemd wordt. Daarbij heb je 101 gerechten die elkaar bijna staan te verdringen op tafel.

Hoe lang is het vliegen naar Australië?

Allereerst willen wij u een idee geven van de vluchtduur tussen Nederland en Australië. U moet rekening houden met een vliegtijd van zo’n 25 à 30 uur. Dat klinkt misschien lang, maar in die tijd legt het vliegtuig meer dan 15.000 kilometer af!

Hoe warm is Australië in december?

De gemiddelde temperatuur in Australië in december is 28° / 17° graden.

Heeft Australië zomer en wintertijd?

Net als het vaste land van Europa kent de meeste delen van Australie een zomertijd en wintertijd. Daarnaast heeft het continent Australie drie verschillende tijdzones. Tijdens ‘onze’ wintertijd is er zeven uur tijdsverschil met West Australie.

Waar wonen de meeste Nederlanders in Australië?

De meeste Nederlandse Australiërs wonen in en rond Melbourne, Sydney, Perth en Brisbane.

Hoe zijn de mensen in Australië?

Australiërs zijn echte levensgenieters. De sfeer is er relaxed, waar je ook komt. De Aussies werken hard, vooral in de outback, maar ze weten ook hoe belangrijk het is om na het werk een koud biertje open te trekken. Nationale sporten zijn cricket, Australian football, rugby en surfen.