Welke AVI lees je in groep 5?

Welke AVI lees je in groep 5?

Dit zijn de AVI-niveaus voor lezen in groep 5: AVI E4, het niveau eind groep 4: begin schooljaar tot kerst. AVI M5, het niveau midden groep 5: kerst- tot zomervakantie. AVI E5, het niveau eind groep 5: rond de zomervakantie.

Wat lezen 8 12 jarigen het liefst?

De tovervinger – Roald Dahl. Het meisje dat de maan dronk – Kelly Barnhill. De geheime tuin – Frances Hodgson Burnett. Het huis met de schuine vloeren, pratende ratten en raadsels op de muren – Tom Llewellyn.

Wat zijn ABC boeken?

Wat betekenen die letters? De A-boeken (te herkennen aan de letter A op het etiket) zijn geschikt voor kinderen van 6 tot 9 jaar, B-boeken zijn geschikt voor kinderen van 9 tot 12 jaar en C-boeken zijn geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Welk niveau is Harry Potter?

Een Harry Potter-boek laat je niet lezen door een kind in groep 3. Maar voor veel andere boeken is het als volwassene en kind niet snel duidelijk hoe moeilijk de tekst is. Dan helpt het om naar het AVI-niveau te kijken.

Welke boeken 10 jaar?

Prijswinnaar. De brief voor de koning. Tonke Dragt. 15,00. De gebroeders Leeuwenhart. Astrid Lindgren. 22,99. De Zevensprong. Tonke Dragt. 22,50. Ronja de roversdochter. Astrid Lindgren. 22,99. Boris. Jaap ter Haar. 16,99.

Welk boek voor 10 jarige?

Denk aan boeken van Anna Woltz, Niki Smit, Jeff Kinney, Roald Dahl, De Waanzinnige Boomhut-serie, en nog veel meer! Ieder kind van 10 jaar kiest vast graag zelf wat hij of zij leest, dus kijk lekker samen naar deze fijne selectie kinderboeken.

Wat kan een kind van 10 jaar zelfstandig?

Kinderen vanaf 10 jaar gaan steeds meer zelfstandig media-apparatuur gebruiken, vaak op hun eigen kamer. Ze weten goed wat ze willen en wat er zoal is aan programma’s, spelletjes, apps of sites. Kinderen kiezen hun eigen boeken, programma’s en games.

Wat is het populairste kinderboek?

De Tijdmachine Thomas van Grinsven ; Rutger Vink. De blaadjesdief Alice Hemming. Hoe wij het machtigste dier op aarde werden Yuval Noah Harari. Soms als ik een vlinder zie Boudewijn de Groot ; Jaco van der Steen. De Zoete Zusjes helpen de natuur Hanneke de Zoete.

Welk kinderboek is het populairst?

De griezels. Pluk van de Petteflet. Dolfje Weerwolfje. Winnie de Poeh. O wat mooi is Panama. Pudding Tarzan. De kat met de hoed.

Welke 10 boeken moet je gelezen hebben?

Het achterhuis (Anne Frank) The Alchemist (Paulo Coelho) Rich Dad Poor Dad (Robert T. 1984 (George Orwell) De Kleine Prins (Antoine de Saint-Exupéry) Think and Grow Rich (Napoleon Hill) Little Women (Louisa May Alcott) Hersenschimmen (Bernlef)