Welke AVI niveaus zijn er?

Welke AVI niveaus zijn er?

Er zijn 12 AVI-niveaus. Het laagste AVI-niveau is Start. Dat is het niveau van kinderen die nét begonnen zijn met lezen. Het hoogste AVI-niveau is Plus.

Wat zegt AVI-niveau?

Het AVI-niveau zegt iets over de technische leesvaardigheid van het kind: hoe goed kan het kind lezen wat er staat? Het zegt niets over het begrijpen van een tekst. Mocht het leesniveau van het kind niet overeenkomen met het leesniveau van de klas, dan is er niet direct reden tot paniek.

Wat is een C of D boek?

De A-boeken (te herkennen aan de letter A op het etiket) zijn geschikt voor kinderen van 6 tot 9 jaar, B-boeken zijn geschikt voor kinderen van 9 tot 12 jaar en C-boeken zijn geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Welke boeken zijn C boeken?

C boeken geven dus niet echt een niveau aan, maar het gaat meer over boeken die geschikt zijn voor deze leeftijdscategorie en de levensfase waarin de kinderen zitten. C boeken gaan bijvoorbeeld over het leven in de brugklas, kinderen die voor het eerst drugs gebruiken of over een eerste liefde.

Welk niveau is AVI 4?

Leesniveau en de AVI-niveaus Stel dat een boek op AVI-niveau M4 is geschreven, dan betekent het dat het kind op het niveau van medio groep 4 zit (oftewel halverwege het leerjaar). Een boek met AVI-E6 betekent ‘eind groep 6’.

Wat is avi6?

De categorie A-boeken omvat boeken met niveau AVI Start (voor beginnende lezers in groep 3) tot AVI E5. B = boeken voor kinderen van 9 tot 13 jaar. Dit zijn boeken voor groep 6, 7 en 8, dus van AVI M6 tot AVI Plus niveau. Het komt overigens vaak voor dat er op kinderboeken staat: AVI-E6 en hoger.

Wat is AVI E 3?

AVI E3 is het leesniveau dat kinderen aan het einde van groep 3 van de basisschool bereiken . Kies een boek met het juiste leesniveau en een leuk onderwerp, en leren lezen wordt leuk! AVI E3 is het leesniveau dat kinderen aan het einde van groep 3 van de basisschool bereiken .

Hoe oud ben je in groep 5?

derde klas: 8-9 jaar (groep 5) vierde klas: 9-10 jaar (groep 6) vijfde klas: 10-11 jaar (groep 7) zesde klas: 11-12 jaar (groep 8)

Hoeveel woorden per minuut AVI?

Onderzoek laat zien dat basisschoolleerlingen tussen de 50 en 70 woorden per minuut correct moeten kunnen lezen om een tekst goed te kunnen begrijpen. Als een leerling minder woorden per minuut leest, staat dit het tekstbegrip in de weg omdat hij aan het einde van de regel alweer vergeten is wat er aan het begin stond.

Waarom DMT afnemen?

Een van de doelen van de DMT is om eventuele leesproblemen vast te stellen en daarvoor is het lezen van losse woorden heel geschikt. Bij het lezen van losse woorden kan je kind namelijk geen gebruik maken van de context om een woord te voorspellen.