Welke dagen Klokhuis?

Welke dagen Klokhuis?

Het Klokhuis informeert kinderen van negen tot twaalf over de wereld om hen heen, in de breedste zin van het woord. Elke werkdag om 18:23 uur bij Zapp.

Hoe oud is het Klokhuis?

Het verhaal van Het Klokhuis begint in 1988. Naast Nederland 1 en Nederland 2 zou er een derde net komen. Dat nieuwe net was nog helemaal leeg en kon dus gevuld worden met allemaal nieuwe ideeën en schitterende programma’s. En natuurlijk hoorde daar ook een nieuw kinderprogramma bij!

Kan je een klokhuis opeten?

Een pitje is niet dodelijk De pit is namelijk erg lastig te verteren, waardoor de meeste doorgeslikte gifstoffen eindigen in de toiletpot. Een appelpittendieet is dus levensgevaarlijk, maar een enkel pitje (of zelfs een heel klokhuis met pitten) kan geen kwaad.

Wat is er gebeurd met Gijs?

Gijs Rademaker stapt over van EenVandaag (AvroTros) naar RTL. Hij gaat aan de slag als opiniepeiler en presentator van het RTL Nieuwspanel, dat begin volgend jaar van start gaat. Daarnaast zal Rademaker vaker te zijn zien als vaste gast bij de RTL Late Night-talkshows om ‘het sentiment van de samenleving te duiden’.

Wie fuseerde met NPS en Teleac?

De omroepen bundelen hun krachten, omdat zij efficiënter met publiek geld willen omgaan en hun positie in het omroepbestel willen versterken.

Is NTR NPO?

De waarden en taken van de NTR sluiten aan op de prioriteiten van de NPO (journalistiek, drama, documentaires, jeugd, kennis en cultuur). Daarmee staat de NTR in het hart van het publieke bestel.

Wat is de meest gezonde fruit?

Bramen: door het grote aantal gezonde voedingsstoffen kunnen bramen worden gezien als het gezondste fruit! Bramen bevatten veel belangrijke vitamines (A, B1, B2, B6, B11, C en E) en mineralen (natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium en koper).

Is s avonds een appel eten gezond?

Appel eten voor het slapen. Ook appels zijn een bron van vitaminen en het worden dan ook erg aangeraden om er gemiddeld twee per dag te eten. Het schijnt dat een appel eten vlak voor het slapen gaan het meeste positieve effect zou hebben. Een appel werkt namelijk iets verkoelend.

Wat zijn de gezondste appels?

Toch zijn rode appels nog net wat gezonder dan de groene variant. Dit komt omdat de rode appels aanzienlijk meer voedingsvezels bevatten: zo’n 10 tot 18 procent meer dan in een groene appel. Daarnaast bevat een rode appel tot wel een derde meer pectinevezels (een type voedingsvezel) dan een groene appel.

Waar zit veel cyanide in?

Cyanogene glycosiden zijn van nature aanwezige plantengifstoffen in onder andere vlierbessen, lijnzaad, pitten van steenvruchten, bittere amandelen en cassave. Deze plantenstoffen zijn ook te vinden in de pitten van steenvruchten zoals abrikozen, perziken, pruimen en kersen en in de pitten van peren en appels.