Welke dieren mag je vanaf 2024 niet meer houden?

Welke dieren mag je vanaf 2024 niet meer houden?

Met de komst van de lijst wordt het straks niet meer mogelijk om exotische zoogdieren te houden, te fokken of te verhandelen en kan illegale dierenhandel en stroperij beter worden tegengegaan. Dit betekent bijvoorbeeld dat dieren als de serval, Russische dwerghamster en de egel niet meer toegestaan worden als huisdier.

Wat is de LICG?

Het LICG is een onafhankelijke stichting die informatie en advies geeft over de aanschaf en verzorging van huisdieren. Hiermee draagt het LICG bij aan het welzijn van dieren.

Welke prik hond buitenland?

Als u met uw hond op vakantie gaat, zorg dan dat uw hond goed is gevaccineerd tegen het Parvo virus, Hondenziekte (Distemper virus), Hepatitis contagiosa canis, Ziekte van Weil (Leptospirose bij de hond) en Kennelhoest. Tegen deze ziekten wordt jaarlijks gevaccineerd in Nederland.

Hoeveel honden mag je in een huis hebben?

“Er zijn geen maatstaven over hoeveel huisdieren je mag hebben”, vertelt Dik Nagtegaal van de Dierenbescherming.

Is huisdier online betrouwbaar?

De webshop huisdier-online.nl scoort een 1 op een schaal van 10. Er is dus ruimte voor verbetering, maar dit wil niet zeggen dat huisdier-online.nl per definitie onbetrouwbaar is. Deze score is een hulpmiddel om de betrouwbaarheid van een webshop te bepalen.

Welke honden mogen niet in Duitsland?

Het is verboden om in Duitsland met bepaalde hondenrassen (Pitbull-Terrier, American Staffordshire Terrier, Staffordshire Bullterrier en Bullterrier) langer dan vier weken te verblijven. Bovendien heeft men hiervoor speciale papieren nodig. Deze webpagina geeft meer uitleg over die welbepaalde hondenrassen.

Welke honden mogen niet in Frankrijk?

Ook Pitbulls, kruisingen met Pitbulls, Boerboels, en kruisingen van Engelse Staffordshires, kruisingen American Staffordshire Terriers, kruisingen Mastiff en kruisingen Tosa zijn verboden.

Wat als je je hond niet laat vaccineren?

Door uw huisdier niet regelmatig te laten vaccineren bestaat het risico dat uw hond ziek wordt. En met regelmatig bedoelen we ook regelmatig. Indien de herhalingsvaccinatie (booster) niet op het juiste moment gegeven wordt, kan er geen goede immuniteit opgebouwd worden.

Hoe lang rijden met hond?

Iedere twee uur is een goede richtlijn. Zo kan je hond zijn benen strekken en kun jij even een kopje koffie halen. Vergeet de poepzakjes niet mee te nemen.

Is rabiës verplicht in Nederland?

Hondsdolheid is een dodelijke virusziekte. Als je een hond, kat of fret meeneemt naar het buitenland of vanuit het buitenland meeneemt naar Nederland, dan is vaccinatie tegen rabiës verplicht. Hondsdolheid komt in Nederland alleen voor bij vleermuizen.