Welke klas Verkeersexamen?

Welke klas Verkeersexamen?

Op school krijgt je kind verkeersles. Deze lessen beginnen al in groep 1, zodat je kind van jongs af aan leert over het verkeer. Zit je kind in groep 7 of 8, dan doet het waarschijnlijk mee aan het VVN theoretisch Verkeersexamen.

Hoeveel fouten theorie examen groep 7?

De leerlingen beantwoorden 25 vragen vanuit hun rol als fietser, voetganger en passagier. De leerlingen zijn geslaagd als ze 16 van de 25 vragen goed hebben beantwoord. De school kiest of ze het examen digitaal of schriftelijk afnemen. Het VVN theoretisch Verkeersexamen kan indien nodig (digitaal) thuis gemaakt worden.

Wat gebeurt er als je je Verkeersexamen niet haalt?

Als je kind het verkeersexamen niet haalt, kan hij al snel daarna een (digitaal) herexamen maken. Heeft je kind moeite met lezen, dan kan daar rekening mee worden gehouden. Zo kan hij meer tijd krijgen voor het examen of het wordt mondeling afgenomen.

Wat moet er op een fiets zitten?

Als fietser moet u in het donker en bij slecht zicht een voorlicht en achterlicht aan hebben. U mag hiervoor ook losse lampjes gebruiken. Daarnaast moet de fiets reflectoren hebben op de achterkant, trappers en wielen of banden.

Hoeveel mensen halen hun theorie in 1 keer?

Volgens de jaarcijfers van het CBR zijn er in 2019 566.796 theorie examens gedaan, slechts 40% slaagt in 1 keer dus zijn er 340.077 kandidaten minimaal nog 1 keer terug gekomen.

Waarom slaag ik niet voor theorie?

De redenen waarom zoveel mensen hun auto theorie examen niet in één keer kunnen halen lopen behoorlijk uiteen. De meest gehoorde reden is dat kandidaten het theorie examen toch wel redelijk onderschatten. Andere redenen zijn het gebruik van oud materiaal, zoals oude boeken van tien jaar geleden.

Waarom is het theorie examen zo moeilijk?

Het theorie examen is voor veel kandidaten een moeilijk punt om doorheen te komen. Dat blijkt ook uit de slagingspercentages. Met name jongere kandidaten maken zich erg druk over het theorie examen en vinden het behoorlijk spannend. Dat is ook niet zo gek, want de regels rondom het examen zijn streng.

Welke afspraak geldt bij een gewone kruising?

Welke afspraak geldt bij een gewone kruising? Als je fietst, moet je voorrang krijgen van iedereen die van rechts komt rijden.

Hoe hoog is de boete voor fietsen zonder licht?

Voor fietsen zonder licht riskeert u een boete van €55,-. Ook als één van de fietslampen het wel doet of bij de fietslampen op knipperstand krijgt u een boete van €55,-. Naast fietsverlichting zijn ook reflectors op pedalen, wielen of bandranden en achterop verplicht.

Wat is de boete voor fietsen zonder licht?

Wordt u staande gehouden door de politie en krijgt u geen waarschuwing? Dan kost fietsen zonder licht € 60,.