Welke leeftijd Kidsweek?

Welke leeftijd Kidsweek?

Kidsweek – dé weekkrant voor kinderen van 7 t/m 12 jaar.

Wat kost Kidsweek?

U kunt kiezen uit 10 weken voor 10 euro, een halfjaarabonnement en een jaarabonnement. Bij een halfjaar- en een jaarabonnement ontvangt u ook een welkomstcadeau. Deze cadeau-abonnementen stoppen automatisch na de aangegeven periode.

Hoe vertel je een kind over de oorlog?

Zeg dat leiders over de hele wereld zoeken naar een oplossing zodat de oorlog stopt. En vertel dat er plekken komen waar gezinnen worden opgevangen en veilig kunnen wonen. Houd antwoorden op vragen kort en laat details achterwege, zegt Van Beekhoven. „Een bondig antwoord is vaak voldoende.

Hoe vertel ik kinderen over de oorlog?

Je kunt bijvoorbeeld zeggen: ‘In landen ver weg is er soms oorlog. Die landen hebben ruzie over welke grond van wie is. Daarbij kun je ook uitleggen wat wij als Nederland kunnen doen om te helpen. Probeer het zo neutraal mogelijk uit te leggen, ook al heb je er zelf een mening over.

Wat is Sevendays NL?

7Days was de tienerkrant van Nederland. De krant begon in 2003 als Kidsweek en was bestemd voor jongeren van twaalf tot achttien jaar. Twee jaar later kwam daar Kidsweek Junior bij, een krant voor kinderen van zeven tot tien jaar. In 2009 werd de naam Kidsweek gewijzigd in 7Days.

Wat is Orlog?

Oorlog is een gewapende strijd tussen volkeren of landen. Als groepen binnen dezelfde staat met elkaar vechten, dan is dat een burgeroorlog. Een oorlog is een gewapende strijd tussen landen of volken.

Wat begrijpen kinderen van oorlog?

Wat je kind al begrijpt van oorlog of geweld, hangt af van leeftijd en ontwikkeling. Marieke legt uit: ‘Voor jonge kinderen is het lastiger woorden te geven aan gevoel. Als ze dingen oppikken, zullen ze dat eerder uiten in spel. Dit kan voor hen een prettige manier zijn om de informatie te verwerken.

Wat moet je doen als het oorlog is?

Verzamel zoveel mogelijk benodigdheden, en bescherm ze. Ga op zoek naar betrouwbare bronnen van voedsel en water, in geval van tekorten. Vermijd confrontaties zoveel als je kunt, en ga naar een veiliger gebied als dat moet. Leer EHBO-vaardigheden om eventuele verwondingen of ziektes te kunnen behandelen.

Hoe praat je met kinderen over oorlog Oekraine?

Laat zien dat je ze serieus neemt door aandachtig te luisteren en benadruk dat ze hier altijd met jou, of met een andere volwassene die ze vertrouwen, over kunnen praten. Ga na wat het kind al weet en hoe het zich hierbij voelt, en stel vervolgens je antwoorden af op zijn of haar leeftijd en verwachtingen.

Hoe ontstaat er een oorlog?

Vaak wordt het conflict gezien als de onvermijdelijke climax van een botsing van twee beschavingen. Wetenschappers hebben verschillende oorzaken genoemd: religieuze, culturele, ideologische, economische of sociaal-politieke tegenstellingen.