Welke lichaamsdelen zijn er?

Welke lichaamsdelen zijn er?

schaamlippen. vagina. baarmoeder (uterus) eierstokken (ovarium)

Hoeveel lichaamsdelen heeft een lichaam?

Het menselijk lichaam bestaat uit lichaamsdelen, met als hoofdindeling het hoofd, de romp, de armen met handen en vingers en de benen met voeten en tenen. Er zijn organen waarvan sommige, zoals de huid, zich uitstrekken over meerdere van deze lichaamsdelen. Andere organen zijn de hersenen en de maag.

Welke drie lichaamsdelen zijn onderdeel van de ledematen?

De heupbotten en het heiligbeen zijn samen de bekkengordel. De armen en de benen noemen we de ledematen. Een arm bestaat uit een opperarmbeen, een spaakbeen, een ellepijp en de handbonen (bestaat uit handwortelbenen, middenhandsbenen en vingerkootjes).

Welk lichaamsdeel kan je missen?

Wijsheidstanden: overbodig. Vroeger hadden we onze wijsheidstanden nodig om hard, grof voedsel extra te malen. Appendix: nodig. Tepels: overbodig (voor mannen) Derde ooglid: overbodig. Staartbeentje: nodig. Sinussen: onduidelijk. Oorspieren: overbodig.

Welke lichaamsdelen zijn onderdeel van de romp?

De romp of torso is de benaming voor het lichaam van mens of dier zonder ledematen en hoofd. De romp bevat het merendeel van de organen (hart, longen, nieren, lever, galblaas, milt, alvleesklier, darmen, maag).

Wat is het kleinste orgaan van de mens?

De thymus of zwezerik is een orgaan dat bij kinderen en bij jonge zoogdieren te vinden is tussen het borstbeen (sternum) en de luchtpijp (trachea) in het voorste mediastinum.

Wat zijn de 11 orgaanstelsels?

Je lichaam heeft elf orgaanstelsels: het skelet, het spierstelsel, het ademhalingsstelsel (je ademhalingswegen en je longen), het hart en vaatstelsel, het verteringsstelsel (je slokdarm, maag en darmen), het zenuwstelsel (je hersenen, ruggenmerg en zenuwen), het voortplantingsstelsel (een baarmoeder, eierstokken en …

Wat zijn de 4 ledematen?

de arm bij de mens. het been of poot bij dieren en de mens. de vleugel bij vogels. de vin bij vissen.

Wat is de grootste spier in je lichaam?

We zitten op de grootste en sterkste spier van ons lichaam: de gluteus maximus. Het is een dikke, vlezige, vierhoekige spier die het grootste deel van het volume van de billen uitmaakt. De spier loopt van zijn oorsprong naar beneden en naar buiten en ligt om de achterste en buitenste hoek van het bekken.

Welk orgaan heb je niet nodig?

Een aantal lymfeklieren kan worden weggehaald, maar het lymfesysteem is net als het bloedvatensysteem niet in zijn geheel te verwijderen. Ook zonder lever valt echt niet te leven. De lever is overigens het enige orgaan dat vanzelf weer aangroeit, mits je er nog minimaal 25 procent van hebt.