Welke medailles heeft Nederland gewonnen op de Olympische Spelen 2022?

Welke medailles heeft Nederland gewonnen op de Olympische Spelen 2022?

Zilveren medailles Nederland Jutta Leerdam won zilver op de 1.000 meter schaatsen. Patrick Roest won zilver op de 5.000 meter schaatsen. Patrick Roest won zilver op de 10.000 meter schaatsen. Suzanne Schulting won zilver op de 500 meter shorttrack.

Wie heeft de meeste gouden plakken?

Noorwegen staat bovenaan met 35 plakken (vijftien gouden, acht zilveren en twaalf bronzen) gevolgd door Duitsland, China, de VS en Zweden.

Welke Nederlanders wonnen goud op de Olympische Spelen?

Het record blijft staan op 24 plakken, die Nederland in het Russische Sotsji (2014) behaalde. Schaatsster Irene Schouten won tijdens de Spelen drie gouden medailles, schaatsers Ireen Wüst, Kjeld Nuis en Thomas Krol behaalden allen één gouden plak.

Wie is de beste Nederlandse Olympier?

SamenvattingIreen Wüst is niet alleen de succesvolste Nederlandse olympiër aller tijden. De 35-jarige Brabantse is na het winnen van de 1500 meter in Peking de eerste sporter ter wereld die op vijf verschillende Winterspelen een gouden medaille heeft veroverd.

Wie heeft de meeste olympische medailles in Nederland?

– Anky van Grunsven wint met de Nederlandse dressuurploeg een bronzen medaille tijdens de landenwedstrijd en brengt hiermee haar totaal aantal Olympische medailles op negen. Met haar drie gouden, vijf zilveren en een bronzen medaille is ze bovendien de Nederlandse Olympiër met de meeste medailles aller tijden.

Welke gouden medailles Wust?

Irene Karlijn (Ireen) Wüst (Goirle, 1 april 1986) is een voormalig Nederlandse schaatsster die vijf keer deelnam aan de Olympische Winterspelen. Tijdens de Olympische Winterspelen van 2006 in Turijn won ze op negentienjarige leeftijd goud op de 3000 meter en brons op de 1500 meter.

Wie heeft de meeste medailles gewonnen op de Olympische Winterspelen?

Noorwegen heeft met het behalen van de veertiende gouden medaille deze Winterspelen het hoogste aantal medailles op één Olympische Winterspelen geëvenaard. Donderdag wonnen de Noorse mannen teamgoud op de noordse combinatie.

Is een gouden medaille van goud?

Goud of toch zilver? De gouden medailles die gebruikt worden op de Olympische Spelen zijn niet van massief goud, maar er is wel echt goud in verwerkt. Voor andere wedstrijden zijn niet echt regels over de medailles. Soms zijn ze verguld en soms zijn ze goud gespoten.

Welke Nederlander was de eerste die een medaille haalde tijdens de Winterspelen?

Kees Broekman, de eerste medaillewinnaar op de Winterspelen (1952) Op 17 februari 1952 won schaatser Kees Broekman, als allereerste Nederlander, een medaille op de Olympische Winterspelen. De Zuid-Hollander pakte het zilver op de vijf kilometer.

Wie zijn de Nederlandse medaillewinnaars?

Irene Schouten: langebaanschaatsen, 3.000 meter. Irene Schouten: langebaanschaatsen, 5.000 meter. Irene Schouten: langebaanschaatsen, massastart. Ireen Wüst: langebaanschaatsen, 1.500 meter. Kjeld Nuis: langebaanschaatsen, 1.500 meter. Thomas Krol: langebaanschaatsen, 1.000 meter.