Welke schaatser is verbrand?

Welke schaatser is verbrand?

Sjinkie Knegt, Europees- en wereldkampioen shorttrack, loopt in januari 2019 derdegraads verbrandingen op bij het aansteken van een houtkachel – thuis in Bantega, Friesland. Hij lijkt net op tijd hersteld om volgende maand mee te dingen naar olympisch eremetaal in Beijing.

Wat voor ongeluk heeft Sjinkie Knegt gehad?

Voor de 32-jarige Fries is de deelname in Beijing misschien wel zijn mooiste. Knegt liep drie jaar geleden bij het aansteken van de houtkachel in zijn huis ernstige brandwonden op en het was nog maar de vraag of hij ooit nog zou kunnen shorttracken.

Waar komt Sjinkie Knegt vandaan?

Sjinkie Knegt

Waar komt de naam Sjinkie vandaan?

Sjinkie is niet populair Sjinkie is geen Fries maar Chinees. De shorttracker is vernoemd naar Sjing Ting, zijn uit China afkomstig overgrootvader.

Wat gebeurde er met Sjinkie Knegt?

Bij de 5000 meter aflossing 1000 meter mannen en de 500 meter mannen werd hij echter gediskwalificeerd. Op 10 januari 2019 liep Knegt thuis bij het aansteken van de kachel ernstige brandwonden op aan zijn gezicht, borst, benen en voeten.

Waardoor is Sjinkie Knegt verbrand?

Zoals Knegt in de documentaire zelf uitlegt: “Ik denk: ik zet de houtkachel even aan. Dat ging allemaal goed. Na een tijdje wilde ik wat hout erbij opgooien, maar er valt iets uit en dat valt op een fles thinner. En die explodeert.”

Waar woont Sjinkie Knegt?

Al sinds zijn vijftiende is Sjinkie Knegt (28) samen met zijn vriendin Fenna van der Wal (die toen 14 was). Inmiddels wonen de twee samen in het Friese plaatsje Bantega samen met hun 2 kinderen: Melle en Myrthe.

Welke afstanden rijdt Sjinkie?

Bij de mannen rijdt Sjinkie Knegt de 1000 en de 1500 meter. Itzhak de Laat en Jens van ’t Wout komen in actie op de 500 en de 1000 meter en Sven Roes mag het laten zien op de 1500 meter. Gezamenlijk vormen zij het team op de relay.

Hoe laat 1000 meter schaatsen?

Om 09.30 uur gaan de eerste schaatssters van start op de 1000 meter. De NOS is er van de 1e tot de laatste rit live bij, zowel op televisie (NPO1) als online.

Hoe laat Knegt?

Op zondag begint de uitzending om 19.45 uur op NOS.nl, in de NOS-app en op NPO 3. Ook op de 500 meter redde De Laat het niet. In de halve finales eindigde hij achter Quentin Fercoq en Stijn Desmet als derde en werd zodoende verwezen naar de B-finale.