Welke vormen van presenteren zijn er?

Welke vormen van presenteren zijn er?

Een pitch: een kort verhaal waarmee je een bepaald doel wilt bereiken. Een lezing: een voordracht over een (vakinhoudelijk) onderwerp. Een speech: een persoonlijk verhaal als welkom, afscheid of bij bijzondere gebeurtenissen. Een interne presentatie : een informele presentatie aan collega’s.

Hoe origineel presenteren?

Bedenk wat je eigenlijk wilt vertellen, op een manier zoals je dat aan de keukentafel zou doen. Bedenk vervolgens wat de belangrijkste statements in dit verhaal zijn en zoek er voorbeelden bij. Geef je favoriete voorbeelden een prominente plek in je verhaal.

Hoe presenteer je jezelf op een creatieve manier?

Dit kun je doen door na het noemen van jouw naam een vraag te stellen aan het publiek, of een leuke anekdote over jezelf te vertellen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, maar let er op dat het relevant blijft voor je publiek en past bij de setting. Bij het voorstellen vertel je veel informatie over jezelf.

Hoe maak je een interactieve presentatie?

Stel vragen. Overleg met je buurman of buurvrouw over een vraag. Gebruik een tool als Mentimeter of Kahoot. Gebruik rood/groen-stellingen. Start een placemat discussie.

Hoe presenteren zonder PowerPoint?

Canva. Google Slides. Prezi. Renderforest. Visme.

Hoe presenteer je een presentatie?

Vertrouw op een goede afloop. De spanning mag niet winnen. Neem de tijd voor voorbereiding. Werk op normale tijden en ontspan regelmatig. Bedenk waarom je iets presenteert / zorg voor een pakkende inleiding. Koppel je kennis. Wees enthousiast. Face your fears.

Wat is een creatieve presentatie?

Een creatieve presentatievorm is het geven van een presentatie door middel van een video. Je kunt bijvoorbeeld een video opnemen met een camera en deze afspelen voor het publiek. Echter, het publiek luistert liever naar een live persoon in plaats van een opgenomen video.

Hoe maak je een grappige presentatie?

Gebruik de regel van 3. Gebruik anekdotes uit het dagelijkse leven. Bepaal de hoofdzaak en kom er snel toe. Vind de komische noot in pijnpunten. Denk aan mislukkingen en eerste keren. Visualiseer je grappen. Leuk is belangrijker dan grappig . Vertel een mop.

Hoe maak ik mooie presentaties?

Kies een goede lay-out. Versier je presentatie met iconen en foto’s. Gebruik duidelijke lettertypes en passende kleuren. Kijk eens op websites zoals Canva en Prezi. Hou je presentatie simpel en overzichtelijk.

Hoe stel je jezelf voor in 2 minuten?

In principe zo kort dat je het in de lift aan iemand kunt vertellen, nog voordat hij of zij uitstapt. In deze ‘liftpresentatie’ heb je ongeveer 20 seconden de tijd om jezelf en je werk te presenteren. Het is een compacte, duidelijke beschrijving van “wie ben ik”, “waar sta ik voor” en “wat is mijn kracht”.