Welke winkel wil muntgeld?

Welke winkel wil muntgeld?

Muntgeld neem je op bij een van de muntautomaten in de bouwmarkten van Gamma en Karwei of in de Geldmaatwinkels.

Hoe kom ik van muntgeld af?

Sparen. Vaak sparen mensen klein geld op, dit kan soms automatisch gaan omdat u vaak contant betaald en niet met een te dikke portefeuille rond wilt lopen. Naar de bank. Bij de meeste grotere banken zijn er telmachines aanwezig. Naar de winkel. Met klein geld betalen. Weggeven.

Waar koperen muntjes inwisselen?

Naar de bank ermee Spaar je al je muntjes op? Vanaf vijf kilo kun je ze gratis laten ruilen bij de Nationale Bank voor munten met meer waarde of biljetten. Bij andere banken kun je ook kleingeld storten, maar die laten je vaak betalen voor hun diensten.

Kan ik kleingeld inwisselen bij ING?

Muntgeld storten in een geldautomaat van Geldmaat Alle muntgeld automaten van Geldmaat zijn beschikbaar voor ING klanten. Met een ING Betaalpas en pincode kan er van deze automaten gebruik worden gemaakt. ING klanten kunnen maximaal Eur 10.000 per transactie storten en maximaal Eur 15.000 per dag per rekening.

Hoeveel mag je cash in huis hebben?

In Nederland geldt er geen limiet voor de hoeveelheid geld die u in huis mag hebben. Contante bedragen boven de €560 euro moet u wel opgeven bij uw belastingaangifte. Dit is €1120 als u een fiscale partner heeft. Ook de waarde van cadeaubonnen die u in huis heeft telt mee.

Is Cash aanvaarden verplicht?

Jij moet kunnen kiezen of je met cash betaalt of elektronisch. Vanaf 1 juli 2022 zijn handelaars in ons land verplicht om hun klanten de mogelijkheid te bieden om elektronisch te betalen. Dat is goed. Maar wij hameren erop dat ze verplicht blijven om een betaling met cash te aanvaarden.

Kun je muntgeld storten bij een Geldmaat?

U kunt alleen op uw eigen rekening storten met uw betaalpas en pincode. 7 Kan ik ook munten storten bij een stortautomaat voor biljetten? Nee, het is niet mogelijk om munten te storten bij stortautomaten voor biljetten.

Welke Karwei muntgeld storten?

Voor het storten van munten staan bij een deel van de bouwmarkten van Gamma en Karwei speciale muntautomaten. Het storten van biljetten of munten is alleen mogelijk voor klanten van ABN AMRO, ING en Rabobank.

Hoeveel kleingeld mag je storten?

Zowel briefgeld als munten kunnen afgestort worden. Hierbij geldt een maximum van 200 biljetten en 5 kg aan munten tot een bedrag van €3.000 per rekening per dag. Het gestorte geld staat direct op de bankrekening.

Wat kost kleingeld storten bij de Rabobank?

Per storting brengen we kosten in rekening. Wat de kosten zijn hangt af van het betaalpakket dat je hebt en hoe vaak je geld stort. Doe je minder dan 4 stortingen per jaar? Voor de 1e tot en met de 4e storting op je eigen rekening betaal je € 2,25 per storting en bij een Rabo JongerenRekening zelfs niets.