Wie heeft de laatste 11 stedentocht gewonnen?
Wie heeft de laatste 11 stedentocht gewonnen?
Elfstedentocht 1997Erik Hulzebosch (51) uit Loozen eindigde bij de laatste Friese Elfstedentocht als tweede, maar werd de grote winnaar. Hoe die dag, dinsdag exact 25 jaar geleden, zijn leven volledig op zijn kop zette.
Waar woont Angenent?
Toen hij de 200 kilometer lange schaatstocht door Friesland won – binnenkort is dat 25 jaar geleden – was Angenent nog Alphenaar, maar hij woont nu al vele jaren enkele kilometers verderop, in Woubrugge.
Waar komt Erik Hulzebosch vandaan?
Erik Hulzebosch
Waar komt Henk Angenent vandaan?
Henk Angenent
Welke Nederlandse schaatser kan zingen?
Olympisch schaatskampioen Michel Mulder kan niet alleen schaatsen, maar ook zingen! Michel Mulder heeft alle reden om feest te vieren in Sotsji want hij heeft goud (500 m) en brons (1.000 m) op zak! En dat deed hij dan ook maandag 17 februari.
Welke schaatser stottert?
Erben Wennemars (Dalfsen, 1975) veranderde van een stotterende oud-schaatser in een welbespraakte tv-persoonlijkheid. Nu presenteert hij Het boerenleven. ‘Mijn opvoeding heeft mij veel gegeven. ‘
Welke schaatser zingt ook?
VideoAls Davina Michelle morgen belt om een duet met hem op te nemen, stapt hij direct in de auto, zegt Michel Mulder. De 35-jarige olympisch kampioen schaatsen van 2014 heeft als hobby muziek en postte het afgelopen jaar meerdere door hem gezongen covers. En maakte indruk.
Waarom is de Elfstedentocht zo bijzonder?
De Elfstedentocht wordt ook wel ‘de tocht der tochten’ genoemd. De tocht moet in één dag worden gereden. Dat maakt de Elfstedentocht zo bijzonder. In Leeuwarden is de start en de finish.
Waar woont Reinier Paping?
Paping woonde overigens amper 2 jaar in Ommen en verhuisde na zijn roemruchte overwinning al spoedig naar Zwolle, waar hij een sportzaak opende. Inmiddels geniet hij al bijna 50 jaar na van het meest glorieuze moment uit zijn leven.
Hoelang duurde Elfstedentocht?
De Tocht is 200 kilometer lang en moet in een dag worden geschaatst. De elfstedentocht is verdeeld in wedstrijdrijders (deze doen mee aan de wedstrijd) en toerrijders (deze doen mee voor hun eigen plezier).