Wie heeft de Nachtwacht geschilderd?

Wie heeft de Nachtwacht geschilderd?

Het beroemdste schilderij is het werk van Rembrandt dat als De Nachtwacht bekend staat. De eigenlijke titel is ‘De compagnie van kapitein Frans Banning Cocq en luitenant Willem van Ruytenburgh maakt zich gereed om uit te marcheren’. Het is een groepsportret van schutters.

Waar is De Nachtwacht geheim van de meester?

De exposure-box van Het geheim van de Meester is verhuisd van Eindhoven naar Leiden.

Wie waren de opdrachtgevers van de Nachtwacht?

Geldelijke waarde De schutterij die destijds de opdracht aan Rembrandt verstrekte, was een stedelijke instelling en De Nachtwacht is sindsdien eigendom van de gemeente Amsterdam, in eeuwigdurende bruikleen aan het Rijksmuseum.

Is de reconstructie van de Nachtwacht nog te zien?

Bezoekers keken de kunstenaar afgelopen maanden letterlijk op de vingers en konden de reconstructie vergelijken met het origineel, dat recht tegenover haar werk hing. De kopie is nu verdwenen uit het museum.

Wie heeft de Mona Lisa geschilderd?

2100+ mensen volgen Art Salon Holland op Facebook, dat wil jij toch niet missen? De Mona Lisa van Leonardo da Vinci, ook bekend onder de naam La Gioconda, wordt wel beschouwd als het beroemdste geschilderde portret uit de kunstgeschiedenis.

Wat gebeurt er met de schilderijen van het geheim van de meester?

‘De schilderijen blijven eigendom van AVROTROS en de producent. Soms worden ze uitgeleend voor educatieve doeleinden, bijvoorbeeld als er een aanvraag komt van een school. Laatst was er een meisje dat een project had over Vincent van Gogh, dan mag de reconstructie een dag op de school hangen.

Waar is de Nageschilderde Nachtwacht?

Specialisten van het AVROTR0S-programma Het Geheim van de Meester gaan de komende maanden De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn op ware grootte (379,5 x 453,5 cm) naschilderen. Het project wordt gerealiseerd op een bijzondere locatie: in het Rijksmuseum, recht tegenover het originele werk.

Wat gebeurd er met de reconstructie van De Nachtwacht?

De Nachtwacht is in ruim 350 jaar zeker 25 keer behandeld of gerestaureerd en heeft een aanval met zuur en een mes overleefd. Aan het begin van de 18e eeuw zijn aan alle zijden repen van het schilderij gesneden om het grote werk te laten passen in het nieuwe stadhuis, het huidige Paleis op de Dam.

Wat verdiende Rembrandt aan De Nachtwacht?

Rembrandt verdiende 726 euro met dit schilderij Je zou zeggen dat een schilder zo groot als Rembrandt ook een enorme vergoeding kreeg voor dit meesterwerk. Niets is minder waar, want de schilder ontving slechts 1.600 gulden voor het afronden van dit schilderij.

Waarom is De Nachtwacht geschilderd?

De Nachtwacht is gemaakt voor een van de hoofdkwartieren van de schutterij. Het schilderij hing in de grote zaal van de Kloveniersdoelen. In 1715 werd het schilderij verplaatst naar het stadhuis, het huidige Paleis op de Dam.