Wie heeft de Slimste Mens 2022 gewonnen?

Wie heeft de Slimste Mens 2022 gewonnen?

Cabaretier en columnist Jasper van Kuijk heeft vrijdagavond het twintigste seizoen van De Slimste Mens gewonnen. Van Kuijk versloeg in de finale van de kennisquiz van KRO-NCRV presentatrice Anniko van Santen en cabaretier Erik van Muiswinkel.

Wie heeft vandaag gewonnen bij De Slimste Mens?

Jasper van Kuijk wint De slimste mens!

Wie is Jasper van De Slimste Mens?

Cabaretier, ontwerper en Volkskrant-columnist Jasper van Kuijk won vrijdag tv-programma De Slimste Mens. In de finale, die door 2,1 miljoen mensen werd bekeken, versloeg hij tv-presentator Anniko van Santen en cabaretier Erik van Muiswinkel.

Hoe lang duurt de Slimste Mens 2022?

De winnaar van elke aflevering krijgt een plekje in de finale die op vrijdag 19 augustus wordt uitgezonden. De eindstrijd van de reguliere reeks is een week later, op 26 augustus.

Hoeveel IQ heeft de slimste mens ter wereld?

Kim Ung-yong met een IQ van 210.

Wat verdien je met De Slimste Mens?

Zo ligt het startbedrag voor alle BV’s op 5.000 euro wanneer ze deelnemen aan ‘De Grote Sprong’. Voor ‘Sterren op de Dansvloer’ kregen de BV’s dan weer een basisverloning van 6.000 euro. Per week die ze overleefden, kwam daar 1.000 euro bij.

Wat is de hoogste score bij de Slimste Mens?

De journalist en schrijver behaalde vrijdagavond in het De Slimste Mens een score van 663 seconden, de hoogste ooit in de bestaansgeschiedenis van het tv-programma.

Wie is de man bij De Slimste Mens?

Op social media doet de vraag al langer de ronde: Wie is toch die man die altijd in het publiek zit van bijvoorbeeld De Slimste Mens? Het is geen neef van Maarten van Rossum of een productiemedewerker. Het is Ramon Wiendels uit Doetinchem. Ramon heeft in totaal al 900 keer in het publiek van tv-programma’s gezeten.

Is de slimste mens Live?

Dat de finale van De Slimste Mens niet live wordt gespeeld, dat is wel duidelijk. Maar de opnames vinden zelfs niet de dag zelf plaats, maar enkele dagen ervoor (gelukkig voor Eva De Roo, die in Boom plaatjes moet draaien voor Music For Life).

Waar gaat Jasper van Kuijk wonen?

Cabaretier en columnist Jasper van Kuijk (45) verhuist terug naar Zweden. Hij verlaat het dorpse Delft, zijn thuisstad, voor het weidse, Zweedse platteland. Ook levert hij zijn cabaret-carrière ervoor in. ,,We waren ergens ook onthecht hier.”