Wie is de schrijver van White Christmas?

Wie is de schrijver van White Christmas?

Witte Kerstmis

Wie zong dreaming of a white Christmas?

White Christmas

Wat is het best verkochte kerst lied?

1. Bing Crosby – White Christmas. De klassieker White Christmas mag dan oud zijn, de hit uit 1942 werd wél 50 miljoen keer verkocht en is daarmee de meest verkochte plaat ooit. Of het voor ons ook een witte kerst wordt is nog even afwachten.

Wat is het meest gedraaide kerstnummer ooit?

1. Wham! – Last Christmas (1984)

Welk kerstnummer bestaan de meeste versies?

We blijven nog even bij de kerstmuziek. Stille Nacht is van alle kerstliedjes het meest opgenomen lied. 733 verschillende versies zijn al voorzien van een copyright sinds 1978.

Hoeveel verschillende kerstliedjes zijn er?

Deze lijsten zijn onvolledig: de Nederlandse Liederenbank bijvoorbeeld bevat een verzameling van ruim 2.700 traditionele kerstliederen.

Waar is stille nacht geschreven?

Mariapfarr in Lungau / Geboorteplaats van de tekst Het kan bijna geen toeval zijn dat het lied geschreven werd op de plek waar Kerstmis en winter zo intensief beleefd worden. Joseph Mohr schreef in Mariapfarr in 1816 de tekst voor Stille Nacht.

Welk kerstlied is wereldwijd het meest opgenomen?

Het All I Want For Christmas Is You van Mariah Carey is het populairste kerstliedje aller tijden van de muziekstreamingdienst en is wereldwijd meer dan 217 miljoen keer beluisterd.

Hoe leit dit kindeke geschiedenis?

Hoe leit dit Kindeke hier in de kou is een traditioneel Nederlands kerstlied. Het eerste schriftelijke bewijs geeft aan dat het uit 1650 stamt, maar historisch onderzoek gaat ervan uit dat de oorsprong misschien in de late middeleeuwen ligt. De wintertijd was toen een echt gevaar voor de bevolking.

Is Jingle Bells een kerstlied?

Jingle Bells, oorspronkelijk getiteld One Horse Open Sleigh, is een van de bekendste niet-religieuze kerstliederen ter wereld. Het werd geschreven in 1857 door de Amerikaan James Pierpont (1822-1893) voor het Thanksgiving-feest in de kerk van Savannah, Georgia.