Wie is het kennismakingsspel?

Wie is het kennismakingsspel?

Spel 4: wie ben ik? Dit spel is leuk als de leerlingen elkaar al een beetje kennen, bijvoorbeeld tijdens de groepsvorming in de Gouden Weken. Elke leerling schrijft op een blaadje drie persoonlijke kenmerken. De kenmerken mogen zo gek zijn als je maar wilt, zolang ze maar waar zijn.

Wat kun je doen met een kind van 3?

Naar een speelbos. Kinderwandelroute voor peuters. Kabouterpad. Blotevoetenpad. Insecten vangen en bekijken. Varen met een fluisterboot. Pluktuin of kas bezoeken. Bezoekje aan de boer.

Hoe maak ik een presentatie basisschool?

Stel je onderwerp vast. Bedenk of er genoeg te vertellen is over het onderwerp en of je klasgenoten het leuk zullen vinden. Oefen, oefen en oefen Als je de hele spreekbeurt opgeschreven hebt, lees de spreekbeurt dan hardop voor, voor jezelf. … Ken je verhaal. Laat iets leuks gebeuren!

Hoe kan je een goede presentatie maken?

De voorbereiding van je presentatie . Begin en eindig met een anekdote. Vertel een compleet verhaal. Werk niet eindeloos aan de vorm. Plaats niet teveel tekst op een slide. Zorg voor interactie. Einde: samenvatten, herhalen, uitsmijter. Alle valkuilen op een rij.

Wat zijn presentatie technieken?

Bij elke presentatie gebruiken professionals een aantal technieken om de aandacht van het publiek van het publiek. Denk aan: Keep it short and simple: vertel niet teveel tijdens een presentatie en verzandt niet in details waar je publiek niks van afweet.

Hoe breng je rust in de klas?

Directe ontspanning. Op momenten dat dat nodig is in de groep (bijvoorbeeld wanneer het ‘stormt’ in de klas , of voor een toets, na het buitenspelen of na een intensieve les). Een ‘verteer’ moment. Een rust – en oplaad moment. Een ontlaad moment. Gelegenheid om de aandachtsspier te trainen.

Welke spelvormen zijn typisch voor een schoolkind?

Er zijn verschillende spelvormen: bewegingsspel, experimenteerspel, constructiespel, rollenspel, regelspel en receptief spel: Bij bewegingsspel probeert een kind een beweging onder de knie te krijgen. Daardoor leert hij zijn eigen lichaam kennen en zijn spieren en motoriek ontwikkelen.

Wat is een leuke vraag om te stellen?

Wat vind jij het ergste aan daten? Welke dingen laten jou echt lachen? Wanneer je hond een scheet laat… Wat was de slechtste zoen die je ooit hebt gehad? Wat voor bijzonder gewoontes heb je? Waar raak je echt geïrriteerd van? Heb je ooit in een zwembad geplast?

Hoe origineel voorstellen?

Geef elkaar een bijnaam. Jezelf voorstellen met een tekening. Je naam uitschrijven per letter. Een vraag beantwoorden. Kaartspellen.

Wat zet je in een Voorstelstukje?

Veel ondernemers hebben het idee dat het stukje over jezelf vooral bestaat uit een opsomming van opleidingen, trainingen en werkervaring. Natuurlijk is het goed om te beschrijven welke ervaring jou heeft gebracht waar je nu staat, maar hou het beperkt tot wat noodzakelijk is voor de ander om te weten.