Wie speelde de oude Hoofdpiet?

Wie speelde de oude Hoofdpiet?

Erik van Muiswinkel was bijna twintig jaar een van de prominente gezichten in Het Sinterklaasjournaal van de NTR. Maar samen met Jochem Myjer, die altijd te zien was als Pietje Paniek, besloot hij in 2016 te stoppen omdat de NTR naar hun mening niet snel genoeg veranderingen in het fysiek van de pieten doorvoerde.

Wie is de Hoofdpiet 2021?

Dan is er natuurlijk ook de hoofdpiet. Die wordt gespeeld door Niels van der Laan.

Wie speelt de hulppiet?

Hulppiet

Hoe heet de staf van Sinterklaas?

Reacties. De staf of kromstaf is oorspronkelijk een teken van waardigheid van bisschoppen, en maakt deel uit van het kostuum van Sinterklaas, die natuurlijk van origine een bisschop is. Het is puur versiering – altijd geweest ook – en heeft verder geen functie als gebruiksvoorwerp oid.

Wie speelt Wegwijspiet?

Wegwijspiet

Wie is Sinterklaas Robert ten Brink?

Robert ten Brink speelt Sinterklaas: ‘Angstig dat jongste kleinkinderen me herkennen’ Het was ooit het idee van wijlen Bram van der Vlugt: Robert ten Brink zou die mijter eens moeten dragen. Het resultaat, De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje, is morgen te zien in de bioscoop.

Hoeveel kinderen heeft Erik van Muiswinkel?

Erik is al jaren samen met zijn vrouw Pauline Schoof. Samen hebben ze drie kinderen: Kitty, Kees en Emma. Alle drie zijn ze volwassen en het huis uit.

Wat doet Erik van Muiswinkel?

Erik van Muiswinkel (1961) is een Nederlandse cabaretier, acteur, presentator, liedjesschrijver en zanger. De meeste mensen zullen hem kennen van de cabaretgroep Zak & As en zijn aandeel aan de programma’s Kopspijkers, Studio Spaan en Ook dat nog!. Of natuurlijk als de Hoofdpiet rondom programma’s over Sinterklaas.

Waar is Erik van Muiswinkel geboren?

Erik van Muiswinkel

Wie presenteert Sinterklaasjournaal 2022?

De winter nadert, dus het is alweer bijna tijd voor het Sinterklaasjournaal van 2022 met Dieuwertje Blok!