Wie zijn erbij op Koningsdag 2022?

Wie zijn erbij op Koningsdag 2022?

Koning Willem-Alexander. Koningin Máxima. De Prinses van Oranje. Prinses Alexia. Prinses Ariane.

Waar viert de Koninklijke Familie dit jaar Koningsdag 2022?

Koningsdag in Maastricht Het was een dag om nooit te vergeten, 27 april 2022. De koninklijke familie bezocht Maastricht en maakte kennis met de Limburgse levens. Van innovatie op Brightlands tot zuurvlees op het Onze Lieve Vrouweplein. Het was waanzinnig mooi!

Waar viert koning Koningsdag 2023?

Eindhoven behoort zelfs tot één van de grootste Koningsdagsteden van Nederland. Koningsdag 2023 valt op donderdag 27 april.

Waar is Koning Willem-Alexander Koningsdag 2022?

Het programma van het evenement in Maastricht is zojuist bekendgemaakt en koning Willem-Alexander (54), koningin Máxima (50) en hun dochters prinses Amalia (18), prinses Alexia (16) en prinses Ariana (14) hebben een drukke 27 april voor de boeg. De koninklijke familie zal deze Koningsdag door Maastricht slenteren.

Wie zijn erbij op Koningsdag?

Op Koningsdag bezoeken Koning Willem-Alexander en zijn gezin, samen met andere leden van de Koninklijke Familie, een gemeente met een centrumfunctie in de regio. De Koninklijke Familie viert het feest mee, waarbij de stad en de omliggende plaatsen zich op een feestelijke en karakteristieke manier kunnen presenteren.

Is Koningsdag een officiele vrije dag?

Koningsdag (27 april) is een officiële feestdag in Nederland, maar niet iedereen is dan vrij. Valt 27 april op een zondag, dan wordt Koningsdag op zaterdag gevierd.

Is Koningsdag dubbel betaald?

Koningsdag en loontoeslag Je werknemers krijgen dan naast hun gewone loon 100% extra uurloon per gewerkt uur + daarbovenop nog eens een toeslag van 100% voor werken op zon- en feestdagen. Opgeteld is de loonbetaling dus 300%.

Waar woont Willem-Alexander anno 2022?

Paleis Huis ten Bosch is het woonpaleis van de Koning en zijn gezin. Naast woonfunctie heeft het paleis ook een representatieve functie, zo wordt het onder meer gebruikt voor audiënties en ontvangsten.

Wat is er 27 april 2022?

Betekenis van Koningsdag Als er een koning aan de macht is heet dit Koningsdag en als er een koningin aan de macht is heet dit Koninginnedag. Koningsdag wordt gevierd op 27 april van het jaar.

Is Alexia bij Koningsdag 2022?

Prinses Alexia (16) draagt een knalgroen pak van dít label op Koningsdag 2022. Het was nog even afwachten of de middelste prinses terug zou vliegen voor de 55ste verjaardag van Koning Willem-Alexander, maar ze is erbij, deze Koningsdag.