Wie zingt liedjes van Annie M.G. Schmidt?

Wie zingt liedjes van Annie M.G. Schmidt?

De liedjes van Annie M.G. Schmidt

Waar staat de G voor in Annie M.G. Schmidt?

Als achtjarige heeft Annie — die toen nog ‘Zus’ werd genoemd — een heel wat minder florissant leven. Ze wordt op 20 mei 1911 geboren als Anna Maria Geertruida Schmidt in het, volgens haar moeder, naargeestige Zeeuwse dorpje Kapelle, waar Anna’s vader dominee is.

Wat heeft Annie M.G. Schmidt gedaan?

Annie M.G. Schmidt heeft een groot en succesvol oeuvre nagelaten: haar musicals als Heerlijk duurt het langst en Foxtrot, haar series als In Holland staat een huis en Ja zuster, nee zuster, liedjes als M’n opa en In een rijtuigie en natuurlijk Jip en Janneke zijn maar een aantal van haar werken die in ons collectieve …

Wie speelt in musical Annie M.G. Schmidt?

Verhaal. De verhaallijn is gebaseerd op de biografie Anna, het leven van Annie M.G. Schmidt, dat geschreven is door Annejet van der Zijl. Samen met zoon Flip (gespeeld door William Spaaij) kijkt Annie M.G. Schmidt (in de musical gespeeld door Simone Kleinsma en Doris Baaten), terug op haar leven.

Was getekend Annie MG Schmidt cast?

De volledige cast bestaat uit Simone Kleinsma, William Spaaij, Marjolijn Touw, Jeske van de Staak, Wim van den Driessche, Martijn Vogel, Nandi van Beurden, Liss Wallravens, Sjoerd Spruijt, Bart van Veldhoven, Willemien Dijkstra, Jules Vermei en Leanne Lena.

Welk duo dat Annie M.G. Schmidt creeerde was voor het eerst te zien in 1952 op de jeugdpagina van Het Parool?

In september 1952 verscheen het allereerste verhaaltje over Jip en Janneke op de kinderpagina van Het Parool . Het was geïllustreerd door Fiep Westendorp, die tot 1997 tekeningen zou maken bij Schmidts werk.

Welk duo heeft een prijs gewonnen?

Cabaretduo Yentl en De Boer heeft voor de tweede maal de Annie M.G. Schmidtprijs gewonnen. Het tweetal kreeg de onderscheiding voor het beste theaterlied voor het nummer Het is begonnen, dat een reactie is op de klassieker Het is over, van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink.

Waar schreef Annie M.G. Schmidt haar boeken?

Werken bij het Parool Annie M.G. Schmidt wilde niets liever dan schrijfster worden. Die wens kwam uit toen ze ging werken bij de krant Het Parool. Ze was toen vijfendertig jaar. Voor deze krant schreef ze bijna vijf jaar lang elke dag een klein verhaaltje over Jip en Janneke.

Hoe heet degene die veel tekeningen maakte voor de boeken van Annie M.G. Schmidt?

Fiep Westendorp Zij maakte veel tekeningen bij de verhalen van Annie, bijvoorbeeld voor Jip en Janneke. In 1950 kwamen Annie’s eerste boeken uit. Het waren dichtbundels voor kinderen en volwassenen.

Wie won met Welkom thuis de Annie MG Schmidtprijs 2021?

Het lied Welkom thuis van Joost Spijkers is bekroond met de Annie M.G. Schmidtprijs 2021, de prijs voor het beste Nederlandstalige theaterlied van het voorbije jaar. De prijsuitreiking was zondag in Theater Bellevue in Amsterdam.