Zygote Body

Zygote Body – Een prachtige tool voor het digibord!

Zygote Body is een prachtige tool om in te zetten tijdens de biologielessen op het digibord of touchscreen.

De tool biedt namelijk de mogelijkheid om het menselijke lichaam (vrouwelijk of mannelijk) geheel te ontleden in verschillende gradaties. Je hebt zo de mogelijkheid om via het digibord door het menselijk lichaam heen te reizen.

Je kunt geheel (in 3D) om het model heen draaien en kiezen wat je wilt laten zien op je digibord of touchcreen.

De klas zal ademloos toekijken… 🙂

Hoe werkt Zygote Body?

De eerste keuze die je moet maken is het kiezen tussen een mannelijk of vrouwelijk persoon. Daarna kun je het lichaam geheel ontleden. Zo laat je bijvoorbeeld eerst de spiergroepen zien en vervolgens daarachter de organen.Zygote Body

Na de organenen ga je dieper het lichaam in. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de bloedsomloop via bloedvaten. Je kunt alles het ontleden tot op het bot.

Het mooie van deze gratis tool voor het digibord is dat je de mogelijkheid hebt om in-of uit te zoomen. Zo kun je inzoomen op verschillende organen of alleen de bloedvaten in de menselijke hersenen tonen.

Op deze manier kun je het menselijk lichaam heel goed verkennen, maar ook heel gedetailleerd een specifiek aspect van het menselijk lichaam digitaal in beeld brengen.

Door het klikken op een bepaald deel van het lichaam komt de (Engelse) naam in beeld. Je kunt dan bijvoorbeeld een orgaan “vastpinnen” door op het speldje te drukken. De plaats van het orgaan of bot (net wat je hebt “vast gezet”) blijft daardoor steeds in beeld staan of je nu in- of uitzoomt. //

Conclusie van Zgote Body

Het gemakkelijk kunnen schakelen tussen de verschillende lagen van het menselijk lichaam en het draaien om het lichaam in 3D,  maakt het erg aantrekkelijk deze tool in te zetten tijdens het les.

Tip!

Door “Ctrl” ingedrukt te houden kun je een bepaald orgaan, een spiergroep of bijvoorbeeld een bot laten verdwijnen. Zo kun je dus echt letterlijk het hele lichaam afpellen tot op het bot. Erg leerzaam en bijzonder knap visueel weergegeven.

Vond je dit bericht behulpzaam? Deel het dan met anderen!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.